De vier voordelen van een houten vloer

De vier voordelen van een houten vloer

Het hebben van een houten vloer ziet er niet alleen mooi uit maar heeft ook zeker meerdere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat het eigenlijk milieuvriendelijker is om een houten vloer te nemen dan een PVC- of laminaat vloer. Die vier voordelen van een houten vloer zal je hieronder lezen.

Design

Houten vloeren komen in verschillende vormen en maten. Zo heb je bijvoorbeeld een visgraat houten vloer, of gewoon laminaat. Naast verschillende soorten patronen zijn er ook houten vloeren in verschillende kleuren. De kleuren verschillen van licht naar donker. Zo kan je precies kijken welke tint er bij de ruimte past waar de houten vloer uiteindelijk gaat komen.

Duurzaam

Naast het feit dat de houten vloeren er gewoon mooi uitzien, is het ook duurzaam en tijdloos.
Hout is duurzaam omdat het tientallen jaren mee gaat en dus tijdloos blijft. Daarnaast kan je ervoor kiezen om voor een eco-vriendelijke vloer te gaan. Dit is uiteraard niet schadelijk voor het milieu, en het ziet er precies hetzelfde uit als een normale houten vloer of een PVC-vloer of laminaat.

Aanleg

De aanleg van een houten vloer is vrij simpel, het wordt geleverd in losse planken. Die planken worden vervolgens op maat gezaagd door een specialist. De specialist zorgt ervoor dat de planken dusdanig worden gezaagd dat het precies op de desbetreffende ruimte past. Zodra de planken op maat zijn kan de aanleg beginnen. De planken worden als een soort puzzelstukjes op de ondergrond gelegd. Zo simpel is het.

Onderhoud

Nog een voordeel van een houten vloer is dat als er schade is, dat dat gemakkelijk hersteld kan worden. Bij schade hoeft niet de complete vloer eruit gehaald te worden maar kan dit gewoon per plank. Een houten vloer kan heel goed met vloerverwarming. Vroeger dacht men dat dit juist niet kon, maar later is er gebleken dat het met heel veel houtsoorten wel kan. Dus nooit meer koude voeten met een houten vloer! Wat veel mensen ook dachten is dat het misschien een broedplek zou zijn voor bacteri├źn. Maar dit is niet zo, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een vloerbedekking.

Een ander voordeel van een houten vloer, wat hier tevens ook bij hoort, is dat de vloer ook makkelijk schoon te maken is. Met een dweil en een speciaal reinigingsmiddel is de vloer makkelijk te onderhouden. Het onderhoud is met de juiste middelen zeker niet lastig. Daarnaast is het natuurlijk nooit verkeerd om regelmatig de vloer te stofzuigen.

Bron: Kadeliving