dakopbouw

Dakopbouw, hoe zit dat?

Bij een woning hoort natuurlijk een kwalitatief dak. Dit hangt allemaal af van de aannemer die klus zal doen, maar ook van de materialen die gebruikt worden. Wij zullen u op de hoogte brengen van praktische informatie omtrent kwalitatieve dakopbouw. Wij hopen ten zeerste dat de klus tot een goed einde wordt gebracht en u nog lang kunt genieten onder het kwalitatief goed aangelegde dak.

Kosten van dakopbouw

Wanneer u een dakopbouw wilt gaan realiseren gaan hier veel kosten inzitten. Laat u allen door een
aannemer doen? Dan zult u rekening moeten houden met een kostenplaatje van zo’n €50.000,-. Er is echter ook de mogelijkheid om alleen de constructie door een aannemer te laten bouwen. Hierdoor kunt u enorm veel geld besparen, maar blijft de constructie van een professionele kwaliteit. Wanneer u de constructie door een aannemer heeft laten ontwikkelen kunt u ook nog kosten besparen op personen die u zullen helpen met het opbouwen. U kunt bijvoorbeeld binnen uw vrienden- of kennissenkring kijken of er personen zijn die u voor een ‘prikkie’ kunnen helpen.

Wel of geen dakopbouw

Doordat een dakopbouw zoveel kosten met zich meebrengt is het in sommige gevallen niet aantrekkelijk om het daadwerkelijk te realiseren. Soms kunt u er beter voor kiezen om de woning te verkopen en intrek te nemen in een andere woning. Dit moet u echter met een makelaar en financieel adviseur bekijken, want zij hebben de beste kijk op dit soort situaties.

Combineer de klus

Heeft u buren? Dan kunt u er altijd voor kiezen om de klus in combinatie met uw buren te doen. Hierdoor kunt u besparen op de vaste kosten, zoals de materialen en vergunningen. Hoe meer woningen er mee zullen doen (rijtjeswoningen) zullen de kosten per woning aanzienlijk dalen. Daarom raden wij u aan om te inventariseren of er aanliggende woningen geïnteresseerd zijn in een dakopbouw.